Torsdag - inget vettigare än baxad Oboy

Som rubriken säger - någonting vettigare har jag inte haft för mig. Någonting jag gillar starkt är dock att kyrkans ungdomskör förtkortas KUK. underbart. Det var helt klart dagens gladaste stund.
Dagen har varit skön, har varit på ett sjukt bra humör. Och att jag åt kladdkaka på lunchen gjorde inte direkt saken värre. Dock framkallar det lite ångest nu i efterhand :p
Däremot har jag en underbar helg att se fram emot! Först imorgon, lång skoldag, sedan kommer min Marco, och äter chips med mig (numera måste man muta honom för att han ska komma hit överhuvudtaget) ^^
Lördag, ska jag frysa på hans match för att sedan sova hos honom, söndag träning och styrelsemöte på em. underbart! :)


och reflektera inte över varför jag lägger in detta.

Från Wikipedia

Borderline-personlighetsstörning (ungefärlig betydelse: gränsland), i dagligt tal endast borderline [’bo:ɖɘɭajn], är en personlighetsstörning som utmärks av svårigheter att hantera känslor, extremt svart-vitt tänkande och turbulenta mellanmänskliga förhållanden.

Termen borderline myntades i början på 1900-talet. Patienter med psykiska problem kategoriserades då antingen som neurotiska eller psykotiska. Eftersom borderlinepatienter inte tycktes passa helt in under någondera av kategorierna togs benämningen borderline (av engelskans ord för gränslinje) i bruk. Trots att denna uppdelning inte längre är aktuell har ordet borderline på många håll bibehållits, bland annat i den vanligast förekommande diagnosmanualen för psykiska störningar, DSM-IV. Vissa anser att en lämpligare benämning är emotionellt instabil personlighetsstörning, och detta begrepp används i WHOs klassifikationssystem ICD-10.

Centralt för borderlineproblematik är ångest som uppträder i form av emotionell instabilitet, impulsivitet, känslomässig sårbarhet, "svartvitt" tänkande, identitetsproblem, separationsångest och klängighet omväxlande med avståndsskapande i viktiga relationer.

De diagnostiska kriterierna för borderline-personlighetsstörning enligt DSM-IV lyder som följer:

  1. gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller fantiserade separationer
  2. uppvisar ett mönster av instabila och intensiva mellanmänskliga relationer som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering
  3. uppvisar påtaglig osäkerhet och instabilitet i självbild och identitetskänsla
  4. visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (till exempel slösaktighet, sexuell äventyrlighet, alkohol-, medicin- eller drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning, kaotisk livsstil).
  5. vissa kan uppvisa suicidala gester, suicidhot och ibland upprepat suicidalt beteende, eller självstympande handlingar
  6. är affektivt instabil, vilket beror på en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (till exempel intensiv episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar i några timmar och endast sällan längre än några få dagar)
  7. känner en kronisk tomhetskänsla
  8. uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller har svårt att kontrollera aggressiva impulser (till exempel ofta återkommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål)
  9. har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller dissociativa symptom.

Kommentarer
Postat av: Du vet inte

hahah vafan e de där för bild :p

Föresten ska vi följa varandra på blogglovin?



alltid kul med massa nya o coola läsare



Kramis M

2009-04-02 @ 21:15:23
URL: http://duvetintee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0